Huidverzorging: omgaan met weersomstandigheden!
6 augustus 2021
Wat weet jij van de huidspecialist?
1 oktober 2021

Als we het hebben over verzorging, denken veel mensen in eerste instantie aan huidverzorging. Begrijpelijk, want hier is veel over te vertellen en te ontdekken. Maar ook de handen en voeten verdienen aandacht. Mooie handen en voeten geven je een luxe en tot in de puntjes verzorgd gevoel. Leg je handen en voeten daarom eens in de watten met een heerlijke behandeling!

Begin met de basis

Bij een manicure en pedicure begin je met het wassen van de handen of voeten. Doe dit bij voorkeur met lauwwarm water, zodat je huid niet uitdroogt. Voor het reinigen kun je een milde zeep gebruiken. Gebruik een scrub om de dode huidcellen te verwijderen en de huid weer zacht en soepel wordt. Zorg vervolgens dat je alle zeepresten zorgvuldig wegwast en droog de handen of voeten af door zachtjes te deppen.

Nagelriemen verzorgen

De volgende stap bij de hand- en voetverzorging is het verzorgen van je nagelriemen. Dit zijn namelijk de beschermers van je nagels. Wanneer je nooit aandacht besteedt aan je nagelriemen, kunnen je nagels minder snel groeien. Breng daarom wat speciale nagelriemcrème aan en masseer dit zachtjes in. Duw vervolgens je nagelriemen naar achteren. Doe dit voorzichtig en knip ze vooral nooit af. Dit kan voor ontstekingen zorgen. Door zorgvuldig met je nagelriemen om te gaan blijven ze zacht en soepel en krijgen je nagels alle kans om vrijuit te groeien.

Gewenste vorm

Nadat je nagelriemen zijn verzorgd, is het tijd om de rest van je nagels aan te pakken. Nagels die te lang zijn worden vaak als storend ervaren. Knip ze voorzichtig op de gewenste lengte, en breng je nagels netjes in vorm door te vijlen. Zorg dat alle scherpe hoekjes en randjes meegenomen wordt. Om scheuren te voorkomen is het belangrijk in een en dezelfde richting te vijlen. Als je het nageloppervlak nog extra wilt aanpakken, kan je ze nog polijsten met een speciaal blokje.

Goed insmeren

De laatste stap is het hydrateren en voeden van de huid. Net als bij je gezicht, is het van belang de huid van je voeten en handen te hydrateren. Zoek een crème of lotion die voldoende vocht inbrengt. Om je handen en voeten in topconditie te houden, is het raadzaam je routine regelmatig te herhalen.

Professionele behandeling

Vind jij het lastig om zelf te verzorgen, maar kunnen je handen en voeten wel wat verzorging gebruiken? Bij Gabriella Cosmetics helpen we je graag verder. De specialisten nemen je handen of voeten onder de loep met een professionele pedicure of manicure. Ook als je je nagels wilt voorzien van een leuk kleurtje is dit mogelijk. Naast de verzorging, geven we ook advies mee voor thuis. Zo behalen we een beter resultaat en worden problemen in de toekomst voorkomen.