Storende ouderdomsvlekken? De Beauty Angel helpt!
1 juli 2021
De juiste hand- en voetverzorging
3 september 2021

In Nederland is het weer vaak onvoorspelbaar. Zo kun je een regenachtige, koude lente hebben en een hete, zinderende nazomer. Maar ook kan het weer snel omslaan. Weersomstandigheden hebben invloed op de huid. Zo kunnen bepaalde temperaturen ervoor zorgen dat de huid droger wordt. Of er komen juist huidirritaties tevoorschijn. Goede huidverzorging en bescherming is daarom erg belangrijk!.

Invloed van lente

In veel seizoenen kan het weer erg wisselvallig zijn. Binnen een week kan het variëren van zacht en zonnig weer tot gure regendagen met veel wind. Door deze schommelingen kunnen er huidproblemen ontstaan. Als de zon bijvoorbeeld schijnt, ben je hoogstwaarschijnlijk vaker buiten te vinden. Je neemt alle uv-straling op om een gezond kleurtje te krijgen. Maar wanneer er een teveel uv-straling op je huid komt, ontstaat er schade en wordt huidveroudering gestimuleerd. Ook kun je te maken krijgen met een hoge luchtvochtigheid. Dit veroorzaakt vaak puistjes of andere huidirritaties. Een goede verzorging is daarom erg belangrijk.

Dode huidcellen verwijderen

Wanneer je de huid goed wilt reinigen, is exfoliëren een goede start. Dit kan aan de hand van bepaalde (fruit)zuren, maar ook met een scrub. Door je huid te exfoliëren, reken je af met dode huidcellen, resten van eventuele verzorgingsproducten en vuil van het milieu. Houd er rekening mee dat je huid op je gezicht een stuk kwetsbaarder is dan op de rest van je lichaam. Een scrub die niet al te agressief is, is daarom het veiligst. Probeer ook niet te enthousiast te worden met scrubben. Wanneer je te hardhandig te werk gaat, kan dat je huid schaden. Exfoliëren met een zuur zoals salycilzuur kan een goed alternatief zijn, maar bouw dit rustig op.

Vervang je gezichtscrème

Let erop dat je huid van seizoen tot seizoen iets anders nodig kan hebben. Terwijl een dikke, vettige crème van pas komt in de winter, draait het in de zomer met name om zonbescherming en kalmerende ingrediënten. Gebruik wel in alle seizoenen SPF op je gezicht. Op die manier bescherm je de huid tegen uv-a-straling, wat de huidveroudering stimuleert.

Goed hydrateren

Een mooie huid is een gezonde huid. Door per dag twee liter water te drinken, hydrateer je zowel van binnen als van buiten. Ook een serum en een moisturizer biedt de nodige hydratatie voor je huid. Blijf je veel last houden van een droge huid? Dan kan het zijn dat je daar meer ondersteuning bij nodig hebt. Mogelijk kan je huid slecht vocht vasthouden of is je huid vetarm. Daar kan een specialist over adviseren.

Valmont

Bij Gabriella Cosmetics helpen we je graag verder. Hier werken we met de schoonheidsproducten van Valmont. Een merk dat gebruik maakt van traditionele Zwitserse geneeskunde. Natrium is één van de belangrijke ingrediënten in de producten. Het is een ingrediënt dat vocht vasthoudt, hydrateert en fungeert als een natuurlijk uv-filter. Ook bevatten veel producten anti-aging stoffen, zoals collageen en peptides. Bij Gabriella Cosmetics zetten we de producten in bij een behandeling, om de huid sterk te verbeteren. Maar ook kunnen we adviseren over thuisverzorging.

Over Gabriella Cosmetics

Wil jij je huid diep verzorgen met een Valmont-behandeling? Neem gerust contact op met de specialisten! We staan ook voor je klaar als je een specifiek huidprobleem hebt. Misschien wil jij af van die kraaienpootjes? Of is je huid doffer dan ooit? Er zijn verschillende mogelijkheden op gebied van behandelingen. Denk aan een bindweefselmassage of een Beauty Angel-behandeling. We helpen je graag, zodat je de salon uitloopt met een huid waar je trots op bent.