De juiste hand- en voetverzorging
3 september 2021
Peeling
Een jonge, vette huid of juist een rijpe huid… ga eens voor een peeling!
24 januari 2022

Wanneer je een huidklacht hebt die je wilt verbeteren, is dat vaak niet gemakkelijk. Het vergt veel tijd en kennis. ‘s Ochtends en ‘s avonds de huid verzorgen, de juiste producten uitkiezen en ingrijpen wanneer het niet werkt. Dat is behoorlijk ingewikkeld. Want wat is nu het juiste voor jouw specifieke huid en klacht? Iemand die jou hierbij kan ondersteunen, is een huidspecialist. Maar waarom zou je hiervoor kiezen en wat doet de huidtherapeut eigenlijk? Gabriella Cosmetics vertelt je graag meer.

De huidspecialist

Een expert op het gebied van het grootste orgaan van je lichaam, dat is in het kort wat de huidspecialist is. Iedereen van alle leeftijden kan hier terecht. De huidspecialist behandelt de huid die gezond, beschadigd of verouderd is om de huid fitter te maken en huidproblemen te voorkomen of verbeteren. Denk hierbij aan huidproblemen als acne, littekens, vlekjes op de huid, huidveroudering en meer.

Adviseren en coachen

Naast het behandelen van (gevolgen van) huidproblemen, zijn er nog andere taken die worden uitgevoerd. Zo geeft de huidspecialist altijd advies over de juiste huidverzorging die je ook thuis kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld last hebt van een (chronische) huidaandoening, stimuleert de specialist het zelfmanagement van het behandelen. We ondersteunen en geven voorlichting. Voor bepaalde huidproblemen is het ook nodig om je leefstijl aan te passen. De huidspecialist bezit deze kennis en coacht in leefstijl- en gedragsveranderingen, gefocust op het verbeteren van je huid.

De werkwijze

Wanneer je een afspraak met een huidspecialist maakt, begin je met een intakegesprek. Op die manier leren we je huid en jou goed kennen. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld. Welke behandeling past bij jouw huid? Hoeveel behandelingen zijn er nodig? Als alle punten in het behandelplan duidelijk zijn, kan het proces van start gaan. Om na het behandelen je resultaat te behouden, geven wij altijd advies mee welke producten je het beste kunt gebruiken.

Huidproblemen die de huidspecialist onder andere behandelt:

  • Acne
  • Pigmentproblemen
  • Couperose
  • Voet of handproblemen
  • Huidbeschadiging door zon
  • Huidveroudering
  • Verslapte huid
  • Littekens

Verschil huidspecialist, huidtherapeut en dermatoloog

De functie van een huidspecialist wordt vaak vergeleken met het werk van de huidtherapeut of dermatoloog. Maar er zijn duidelijke verschillen. De stap naar de huidspecialist is namelijk vrij laagdrempelig. Je hebt geen doorverwijzing nodig van de huisarts. Dermatologen houden zich bezig met diagnoses stellen, het behandelen van complexere huidaandoeningen en het voorschrijven van medicatie. Daarom is er voor een afspraak bij de dermatoloog wel een verwijzing nodig. De huidtherapeut is een paramedicus, die zich bezighoudt met het behandelen van de aangedane huid en huidverbetering.

Nauwe samenwerking

Hoewel de dermatoloog, huidtherapeut en de huidspecialist niet helemaal hetzelfde doen, is er een overlap tussen deze beroepen. Mocht een huidspecialist het zinvol achten een andere behandelaar in te schakelen, dan adviseert deze jou om dit verder te bespreken met de huisarts. De huisarts kan je vervolgens doorverwijzen naar een dermatoloog. Andersom kan ook gebeuren.

Zelfmanagement

Soms blijkt een huidprobleem bij de dermatoloog niet ingewikkeld, maar heb je hulp nodig bij het managen van je huidgezondheid. Dan kan het nuttig zijn de huidspecialist op te zoeken. Die helpt je bij de nodige kennis over behandelingen, zoals peelings, acnetherapie, laseren en verzorgingsproducten. Bij Gabriella Cosmetics komt iedere vier weken een huidtherapeut langs om mensen te helpen bij klachten rondom oneffenheden en laserontharing. Zo kunnen we gemakkelijk de expertise van de huidtherapeut inschakelen.

Over Gabriella Cosmetics

Wil jij graag werken aan het verbeteren van een huidprobleem? Bij Gabriella Cosmetics staat een team voor je klaar met ervaren huidspecialisten. Wij werken met de producten van Valmont in een vorm van een professionele schoonheidsbehandeling. Daarnaast bieden wij verschillende huidverbeteringstechnieken aan. Ook kunnen wij je nagels verzorgen en is er een pedicure en manicure mogelijk. Heb je vragen of ben jij nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op.