droge huid
Droge huid? Zo verzorg je die!
19 november 2020
Een probleemloze huid door peelings!
3 juni 2021

Nu de feestdagen weer voor de deur staan, is het weer tijd voor fijne en gezellige momenten. Maar het zijn vaak ook stressvolle dagen, zeker nu het anders gevierd wordt dan normaal. Ga je met je gezin lekker thuis dineren, en moet je nog cadeaus aanschaffen? Hoe jouw kerst ook gevierd gaat worden, het is altijd fijn om je lekker op te doffen. Heerlijk om tijdens deze dagen wat meer uit te pakken met je look. Bij een stralend uiterlijk staan wenkbrauwen en wimpers vaak in de hoofdrol.

Uitstraling geven

Naast dat wimpers en wenkbrauwen een daadwerkelijke functie hebben voor je gezicht, geeft het je gezicht ook uitstraling. Als je van jezelf lichte of dunne wenkbrauwen hebt, kan dat invloed hebben op de expressie in je gezicht, hetzelfde geldt voor korte wimpers. Maar hoe kun je je make-up zo aanbrengen dat je jouw natuurlijke schoonheid optimaal kunt benadrukken? Daarvoor is het belangrijk te letten op de kleur, de vorm en de styling.

Tips voor thuis

Een paar handige tips die je kunnen helpen om je wenkbrauwen en wimpers in vorm te krijgen, zijn:

  • Borstelen: Om je wenkbrauwen snel in model te kunnen krijgen, is borstelen een belangrijke maar vaak vergeten stap. Met een wenkbrauwborstel kun je je wenkbrauwen snel in model brengen en eventueel ook huidschilfertjes verwijderen. Door het borstelen krijgen de haartjes meer volume en kun je ze beter in de juiste vorm bijtekenen.
  • Wimpers krullen: de wimpertang is een nuttig instrument om je wimpers te stijlen. Gebruik de wimperkruller altijd voor het aanbrengen van de mascara. Je kunt het aanbrengen door je kin op te heffen of je ooglid een beetje op te tillen. Het kan helpen om de tang warm te maken met de föhn, zodat de krul lang aanhoudt. Denk aan het effect van stylingtangen voor je haar!
  • Wenkbrauwgel: als je graag snel klaar wilt zijn en langdurig van je make-up wilt genieten, is wenkbrauwgel een handig product. De doorzichtige varianten zorgen ervoor dat je wenkbrauwen netjes in model blijven zitten en de gekleurde voegen bovendien nog een kleurtje toe.

De juiste kleur

Meestal gebruiken vrouwen zwarte mascara. Maar heb je al eens overwogen te experimenteren met andere kleuren? Bij blauwe ogen past een mooie roestbruine of auberginetint. Of denk eens aan een subtiele glittermascara! Bij wenkbrauwen is het het meest flatterend een kleur te kiezen die past bij je haarkleur. Zo hebben blondines een donkerdere kleur nodig dan hun haarkleur. Kies bij voorkeur een koele kleur tot maximaal drie tinten donkerder. Voor brunettes is het tegenovergestelde aan te raden. Kies hiervoor één of twee tinten lichter dan je eigen haarkleur. Voor mensen met rood haar geldt hetzelfde als blondines, zoek een iets donkerdere, maar in dit geval warme tint uit.

Professionele hulp

Kom jij er nog niet helemaal uit welke make-up of styling bij jou past? De specialisten en visagisten van Gabriella Cosmetics helpen je graag verder. Zij creeren een mooie en persoonlijke look aan de hand van de producten van Ilia Beauty en Pixie. Deze producten bestaan uit een combinatie van kleurpigmenten en voedende ingrediënten. Bovendien is het mogelijk om je wenkbrauwen en wimpers in vorm te brengen met epileren en verven. Mocht je iets langdurigers zoeken, dan kun je uiteraard ook overwegen permanente make-up te laten aanbrengen. Daar kan een specialist je verder over adviseren.

Nieuwsgierig?

Bij Gabriella Cosmetics kun je je uiterlijk in vertrouwde handen leggen van de specialisten. Met verschillende huidverbeteringsbehandelingen, beautytreatments, injectables, een pedicure of manicure of Shellac stoom je jezelf volledig klaar voor de feestdagen en ontzorg je jezelf. Ben jij nieuwsgierig geworden of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact op!