Acne? De huidspecialist ondersteunt bij huidproblemen
5 november 2020
wenkbrauwen wimpers
Stoom je wenkbrauwen en wimpers klaar voor de feestdagen!
1 december 2020

Een trekkerig gevoel op je huid, schilfers en jeuk die maar niet lijkt op te houden: herken jij het? Een grote kans dat jij last hebt van een droge huid. En aangezien de koude maanden weer zijn aangebroken is het heel waarschijnlijk dat je er veel last van hebt. Die gure wind en centrale verwarming kunnen namelijk de droge huid verergeren. Daarom kan je huid in deze tijd wel wat extra aandacht gebruiken. Maar hoe ga je van start met de juiste verzorging?

De droge huid

Een droge huid heeft een dunne structuur en zeer fijne poriën. Daarnaast bevat de opperhuid weinig vetten en kan de hoornlaag minder eiwitten bevatten. Als gevolg hiervan houdt de huid niet genoeg vocht vast. Dat is de reden waarom je huid trekkerig wordt en gaat schilferen. Vaak ontstaat het door oorzaken van buitenaf. De combinatie van warm water en zeep heeft bijvoorbeeld invloed. Maar temperatuurwisselingen kunnen ook de huidbarrière verstoren.

Tijd voor hydratatie

Om je droge huid weer in balans te krijgen, kun je verschillende dingen doen. Om te beginnen is hydratatie een onmisbaar ingrediënt voor een goede verzorging. Want niet alleen in de zomer is dit belangrijk, in de herfst en winter verliest je huid net zo goed (of des te meer!) vocht. Zorg ervoor dat je een hydraterende crème gebruikt die de huid niet irriteert. Gebruik de crème regelmatig, maar vooral na het douchen en voor het slapen gaan zijn momenten dat de huid extra gevoed moet worden. Op die manier houd je je huid soepel en gezond.

Vermijd irriterende stoffen

Tijdens koude dagen hebben we het liefst warme kleding aan. Maar je dik inpakken is niet altijd voordelig voor je huid, en kan irriterend werken. Probeer daarom zo veel mogelijk de minder ademende synthetische stoffen zoals nylon, polyester en rayon te vermijden. De grootste boosdoener voor de huid, is echter wol. De korte, grove vezels prikken op je droge huid, waardoor er meer jeuk ontstaat. De beste stofoptie bij een jeukende, droge huid is katoen. Als wol een stof is die je écht graag draagt, is het verstandig een dunne, minder irriterende variant te kiezen. Denk hierbij aan merinowol.

Doucheritueel

Door regelmatig heet te douchen of in bad te gaan, kan je huid verder uitdrogen. Zet de temperatuur daarom vast op 37 graden en probeer je douchesessie zo kort mogelijk te houden. Daarnaast is het nuttig om op de producten te letten. Onder de douche wordt vaak rijkelijk gebruik gemaakt van zeep, douchegel of badschuim. Maar voor je droge huid is dit niet perse aan te raden. Zepen zorgen voor meer uitdroging en irritatie. Een olie is een mooi alternatief. Olie gaat het uitdrogende effect van water tegen, werkt verzachtend en helpt tegen de jeuk. Je huid zal hierdoor beter gevoed, soepeler en minder droog zijn.

Mesotherapie

Bij Gabriella Cosmetics hebben we een effectieve behandeltechniek om je droge huid grondig aan te pakken. Deze behandeltechniek heet ook wel mesotherapie. Hierbij wordt hyaluronzuur in combinatie met vitamines, mineralen en DMAE in de huid aangebracht. Je huid wordt hierdoor goed gehydrateerd, maar tegelijkertijd gladder en steviger. Het kan zowel met of zonder kleine naaldjes toegepast worden.

Over Gabriella Cosmetics

Wil jij werken aan jouw droge huid of heb je een andere huidklacht? Neem gerust contact op met onze specialisten. Ook voor andere soorten behandelingen kun je hier terecht. Misschien ben jij wel opzoek naar een heerlijke pedicure? Of wil jij je wenkbrauwen harsen? We bieden allerlei behandelingen aan op gebied van huidverbetering, schoonheid, hand-voetverzorging of visagie.