wenkbrauwen wimpers
Stoom je wenkbrauwen en wimpers klaar voor de feestdagen!
1 december 2020
Storende ouderdomsvlekken? De Beauty Angel helpt!
1 juli 2021

Is jouw huid wel even toe aan een frisse start? Niet zo vreemd. Vaak is huidverzorging in drukke periodes het eerste wat erbij inschiet. Dat is jammer, want stress en spanningen hebben hun weerslag op de huid. De hoogste tijd dus om je huid in de watten te leggen en een oppepper te geven. En laat het voorjaar nu de ideale tijd zijn om de peelings tevoorschijn te halen! Bij Gabriella Cosmetics kunnen we je adviseren over de juiste peeling voor jouw huid.

Storende factoren

Er zijn vele oneffenheden die

wil jij je nieuwe jaar ingaan zonder huidproblemen? Peelings zijn de oplossing!

kunnen ontstaan op je huid. Het meest voorkomende huidprobleem is echter acne. Vervelende pukkeltjes verstoren de zuivere huid. De oorzaak hiervan schuilt in een ontsteking in je talgklieren. De kliertjes in je gezicht worden groter, waardoor er meer talg wordt geproduceerd. Ook kunnen afvoerkanaaltjes die talg vervoeren verstopt raken. Daardoor hoopt talg zich op en komen de pukkeltjes en mee-eters voor de dag.

Fijne lijntjes en rimpels

Andere vervelende huidproblemen zijn fijne lijntjes en rimpels. Huidveroudering hoort er weliswaar bij, maar het liefst geniet je zo lang mogelijk van een frisse en stralende huid. Vaak oogt de huid ouder doordat de huid droog en vaal is. Ook (droogte)rimpeltjes verouderen de huid optisch. Er is misschien geen middel dat de tijd volledig terug kan draaien, maar er zijn wel behandelingen die de huid kunnen helpen op te peppen en frisse uitstraling te krijgen.

PCA peelings

PCA-peelings zijn een mooie oplossing voor zowel acne als huidveroudering. Deze soorten peelings kun je vinden in verschillende types. Een PCA-peeling heeft bijvoorbeeld een ontstekingsremmende werking en is daarom geschikt voor verschillende vormen van acne. Als er ook littekens zijn ontstaan, is deze peeling ook bij uitstek geschikt. Doordat oude huidcellen verwijderd worden, helpt dat bij het vervagen en verminderen van littekentjes.

Verjongend effect

Een andere variant van de PCA-peelings, is de PCA Retinol-peeling. Dit type peeling is inzetbaar bij onder andere rimpels en fijne lijntjes. Retinol is ook wel een ander woord voor vitamine A, een bekende en steeds meer gebruikte vitamine in de schoonheidswereld. Het ingrediënt stimuleert namelijk de huidceldeling. Daarnaast verbetert het de algemene huidstofwisseling. Dat helpt bij een elastische, soepele en langer fitte huid.

Huidreactie en verzorging

Hoe de huid reageert op een peeling, kan erg uiteenlopen. De ene huid is immers gevoeliger dan de andere. Een veelvoorkomende reactie is dat je wat schilfering en roodheid op de huid kunt terugzien. Ook kan er een dag na de behandeling wat bruine verkleuring zichtbaar zijn en voelt je huid strakker aan. In de tijd na de peeling kunnen nog wat dode huidcellen loslaten. Doordat de huid een intensieve behandeling heeft ondergaan, is het belangrijk de huid goed te verzorgen en te beschermen met een SPF. Na ongeveer vier tot zeven dagen is het resultaat goed zichtbaar en kan je genieten van je nieuwe, frisse huid.

Gabriella Cosmetics

Wil jij het nieuwe jaar in met een frisse huid? De huidspecialisten van Gabriella Cosmetics voorzien je graag van een professionele peeling. De specialisten pakken jouw huidprobleem grondig aan, maar kunnen je ook adviseren wat je thuis kunt doen om de huid gezond en mooi te houden. Mocht je meer willen weten, neem dan gerust contact op.