Een probleemloze huid door peelings!
3 juni 2021
Huidverzorging: omgaan met weersomstandigheden!
6 augustus 2021

Huidveroudering is iets waar we helaas maar zeer beperkt grip op hebben. Vandaag de dag is er steeds meer kennis beschikbaar over hoe huidveroudering te voorkomen is, maar die kennis was er niet altijd. Zo kunnen er vervelende pigmentvlekken zijn ontstaan. Goedaardige ouderdomsvlekjes zijn ongevaarlijk, maar kunnen wel storend zijn en je mogelijk onzeker maken. Gabriella Cosmetics schiet je graag te hulp.

Ouderdomsvlekken

Met ouder worden gaan er nu eenmaal verschillende huidverschijnselen gepaard. Rimpels, fijne lijntjes, maar dus ook ouderdomsvlekken. Rond je veertigste kun je last krijgen van deze oneffenheden. Dit zijn goedaardige pigmentafwijkingen in je huid. Je kunt ze vergelijken met pigmentvlekken. Ze komen het vaakst voor op het gezicht, want deze plek komt het vaakst in de zon. Naast huidveroudering, is veel blootstelling aan uv-straling ook een belangrijke oorzaak van ouderdomsvlekken.

Hoe herken ik ze?

Ouderdomsvlekken zijn te herkennen aan de bruine kleur. De precieze tint kan echter variëren, soms zijn ze lichtbruin, of kunnen ze bijna zwart kleuren. De grootte varieert van een paar millimeter tot ongeveer twee centimeter. Vaak zie je clustertjes van meerdere ouderdomsvlekken, en soms lopen ze in elkaar over. Doordat de vlekken vaak duidelijk opvallen in je gezicht, kan de het de huid optisch sterk verouderen. Niet vreemd dat je de vlekken liever kwijt dan rijk bent.

Handige tips

Gelukkig is er een aantal zaken dat je thuis kunt doen om de vorming van ouderdomsvlekken in te dammen.
1. Blijf je huid beschermen: ondanks dat er al vlekjes zichtbaar zijn, wil je natuurlijk niet dat er meer ontstaan. Smeer daarom elke dag royaal met zonnebrandcrème. Ook is het verstandig de felle zon zoveel mogelijk te vermijden.
2. Hydrateren: er zijn twee vormen van hydratatie waar de huid veel baat bij heeft. Zowel water drinken en hydratatie door verzorgingsproducten zijn essentieel voor een langdurig fitte, soepele en gezonde huid.
3. Gebruik vitaminerijke producten: let op de cosmetica die je aanschaft. Het is belangrijk dat jouw verzorgingsproducten goede vitaminen en actieve werkstoffen bevatten. Om vlekken te voorkomen, zijn met name antioxidanten belangrijk. Vraag om advies bij de huidspecialist.

Doeltreffende behandeling

Een goede verzorging thuis is natuurlijk erg belangrijk. Maar ook de huidspecialist kan daarbij ondersteunen. Zo is een Beauty Angel-behandeling een effectieve methode. De Beauty Angel is een unieke lichttherapie, die bijdraagt aan het verfrissen en verjongen van de huid. Door middel van het warme licht, wordt de aanmaak van collageen en hyaluron gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid steviger, voert het afvalstoffen af en oogt de huid frisser.

Opname van producten

Bij Gabriella Cosmetics combineert de huidspecialist de Beauty Angel-behandeling met verzorgingsproducten. Tijdens de behandeling zal de doorlaatbaarheid van je huid toenemen. Dit zorgt ervoor dat producten beter worden opgenomen en de werking ervan verbetert. De specialisten werken hier met verschillende merken, zoals Valmont en NaturaBissé. Welke producten bij jou passen, kunnen we bespreken tijdens een intakegesprek.