huid
Zet je huid aan het werk!
12 maart 2020
verzorging
Geef je huid de verzorging die het verdient!
29 mei 2020

Je reinigt je huid zorgvuldig, verzorgt de huid geregeld met een crème en beschermt je huid tegen de zon. Voor je gevoel doe je er alles aan om je huid gezond en stralend te houden. Toch kan je huid soms wel een extra oppepper gebruiken. Je huid wordt immers ook een dagje ouder. Microdermabrasie is dan een goede aanvulling op je huidverzorgingsroutine.

Dode huidcellen

Elke dag verliest je huid duizenden dode huidcellen, waarvan een deel achterblijft op je huid. De natuurlijke glans van je huid gaat zo verloren onder deze laag schilfers, die bovendien voor verstopte poriën kunnen zorgen. Hierdoor krijgt je huid te maken met allerlei oneffenheden, waartegen de huid zich minder goed kan weren. Je kunt deze huidcellen dan losmaken door een scrub te gebruiken, maar vaak boenen mensen te hard, waardoor de huid geïrriteerd raakt en de onderste huidlaag schade op kan lopen. Microdermabrasie is dan een goede uitkomst.

Werking van microdermabrasie

Tijdens de behandeling worden fijne kristaldeeltjes op de huid gespoten en weggezogen. Deze micro-kristallen zorgen ervoor dat de dode huidcellenlaag wordt verwijderd, zonder de huid verder te beschadigen. Dit doet geen pijn en heeft zelfs een ontspannend effect. De doorbloeding wordt gestimuleerd en er wordt meer collageen aangemaakt, met een stevigere onderhuid tot gevolg. Zo kan je huid weer tegen een stootje, want je krijgt letterlijk en figuurlijk een dikkere huid. Het voordeel van microdermabrasie is dat het snel én effectief is, je ziet namelijk direct verbetering. Wil je genieten van een blijvend resultaat, dan wordt een kuurbehandeling aanbevolen. In 5 tot 10 behandelingen is de optimale werking bereikt.

Onzuiverheden verwijderen

Ook wanneer je last hebt van een onzuivere huid, kan microdermabrasie het herstel van je huid bevorderen. Voedingsstoffen kunnen namelijk beter worden opgenomen. Of je nu last hebt van een grove of futloze huid door stress, of de eerste tekenen van veroudering minder zichtbaar wilt maken: met microdermabrasie krijg je weer een frisse, jeugdige uitstraling. Oppervlakkige huidschade, zoals pigmentvlekken en acne-littekens, zal vervagen en weer plaatsmaken voor een egaler, gladde en mooie huid.

Geschikte huidtypes

Microdermabrasie is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige huid. Heb je veel moedervlekken, een koortslip, last van een huidaandoening als eczeem, acne of rosacea, of heb je een zonverbrande huid, dan is een andere peelingbehandeling meestal beter geschikt. Het wordt afgeraden om na de behandeling te gaan zonnen, zwemmen of een sauna te bezoeken, om bijwerkingen te voorkomen.

Over Gabriella

Wil je je huid optimaal verzorgen? Je kunt dan bij Gabriella Cosmetics terecht voor advies over de beste huidverbeterende behandeling en persoonlijke verzorgingstips voor jouw huid. Daarnaast kun je je van top tot teen in de watten laten leggen door onze huidspecialisten. Zo kun je je professioneel laten opmaken, permanente make-up aanbrengen, of je nagels verzorgen met een manicure, pedicure of shellac.