huid
Laat je huid stralen met deze tips!
24 augustus 2020
Acne? De huidspecialist ondersteunt bij huidproblemen
5 november 2020

Nu het najaar weer is aangebroken, kunnen de warme truien en lange broeken weer uit de kast worden getrokken. Met de donkere dagen om de hoek, betekent het helaas ook dat de zon minder gaat schijnen. En dat maakt het dat we ook minder vitamines binnen krijgen via de zon, terwijl dit erg belangrijk is voor een mooie, gezonde huid. Daarom is het van belang op een andere manier de nodige vitaminen te krijgen.

Onmisbare vitamines

Vitamines zijn essentieel voor het goed functioneren van ons lichaam, en daarmee ook voor je huidgezondheid. En een gezonde huid is niet onbelangrijk, gezien de functie ervan is je lichaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Maar in het najaar kan je huid wel wat hulp gebruiken. Door middel van verschillende voedingsproducten kun jij vitamines tot je nemen die een mooi resultaat geven voor je huid. Maar welke vitamines hebben positief effect op je huid?

Vitamine A

Vitamine A, ook wel bekend als retinol, is als het ware een krachtbommetje dat bijdraagt tot herstel en vernieuwing van je huid. Het is daarbij een nuttig ingrediënt om in te zetten bij het tegengaan van vroegtijdige huidveroudering. Vitamine A stimuleert namelijk de aanmaak van collageen en elastine, wat weer voor een strakkere huid zorgt. Naast huidveroudering helpt het ook tegen acne, puistjes en eczeem. Deze stof vind je vooral in groentes, zoals wortels en bloemkool en fruit, zoals bananen en sinaasappels, maar kan ook als werkstof worden toegevoegd aan cosmetica.

Vitamine B

Van de acht verschillende soorten vitamine B zijn er twee het belangrijkste voor je huid. Dit zijn vitamine B3 en B5. Vitamine B3 is een populair ingrediënt in de schoonheidswereld. Het werkt als antioxidant en maakt je poriën minder zichtbaar. Ook beschermt het je huid tegen veroudering en irritatie. Vitamine B5 bevordert de celvernieuwing, helpt om je gelaat soepel te houden en houdt je vochtbalans op peil. Beide stoffen zijn te vinden in dezelfde voedingsmiddelen. Door dagelijks volkoren producten, aardappelen en groente te eten, krijg jij je portie vitamine B voldoende binnen.

Vitamine D

Tijdens de zomer krijgen we veel vitamine D binnen via de huid door zonnestralen. Vitamine D speelt een grote rol bij het regelen van de vetten. Zo zorgt het ervoor dat je geen doffe uitstraling krijgt, maar je huid een stralende gloed blijft houden. In de herfst zal de opname van vitamine D door minder zonlicht sterk verminderen. Daarom is het belangrijk om ook in het najaar je ervan te vergewissen dat je voldoende van deze vitamine tot je krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een voedingssupplement. Maar ook aan de hand van natuurlijke producten kun je de vitamine-opname compenseren. Voedingsmiddelen die veel vitamine D bevatten zijn bijvoorbeeld vette vis, vlees en eieren.

Colladeen Derma Plus

Andere voedingssupplementen die gericht zijn op huidverbetering, zijn de supplementen van Colladeen Derma Plus. Dit supplement bevat de krachtige ingrediënten uit heilzame planten en de ‘huidvitaminen’ biotine, niacine en vitamine C. Op die manier helpen de producten bij de bescherming van de huid tegen uv-straling, stimuleert het de collageenaanmaak en ondersteunt het de conditie van de bloedvaten.

Gabriella Cosmetics

Bij Gabriella Cosmetics kun jij terecht voor diverse schoonheidsproducten van Valmont en Natura Bissé. Met deze producten weet je zeker dat je huid een extra oppepper krijgt tijdens de herfst. De producten bevatten de nodige werkstoffen die jouw huid nodig heeft. Ook bieden we verschillende behandelingen aan voor huidverbetering, schoonheid, hand- en voetverzorging of visagie. Ben jij opzoek naar deskundig advies of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact op met onze specialisten!